ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάνδρα: Σε σοκ και σε κακή ψυχολογική κατάσταση ο 14χρονος που σκότωσε τον αδερφό του – «Το όπλο έκανε ξαφνικά μπουμ»

Την Τρίτη θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ανηλίκων ο 14χρονος που κατηγορείται ότι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης σκότωσε με καραμπίνα τον αδερφό του Μάνδρα.

Στο πλευρό του είναι όλη η οικογένειά του, οι γονείς του και τα αδέρφια του  ενώ ο 14χρονος κρατείται αυτή τη στιγμή στην ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του, Γιάννη Βέρρα, το παιδί ήθελε να απολογηθεί το Σάββατο και να πει τι ακριβώς έγινε. Όμως ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να απολογηθεί από ανακρίτρια ανηλίκων και έτσι πήρε την προθεσμία παρά το γεγονός ότι δεν την ζήτησε .

Ο 14χρονος υποστηρίζει ότι με τον αδερφό του πήγαν για βοσκή τα πρόβατα. Κάποια στιγμή είδαν ένα γουρούνι όπως το λέει ,το οποίο πιθανότατα – ήταν αγριογούρουνο.

«Ο αδερφός μου πήγε να το πιάσει και μου έδωσε την καραμπίνα .Ξαφνικά έκανε μπουμ και τον είδα πεσμένο κάτω .Πήγα από πάνω του είδα ότι δεν ανέπνεε .Πανικοβλήθηκα. Πέταξα την καραμπίνα και έτρεξα σπίτι .Δεν είπα σε κανέναν τι έγινε .»

Ο πατέρας των παιδιών που κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου και παράνομη οπλοκατοχή αφέθηκε ελεύθερος και έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για όσα τον βαρύνουν.

Στις καταθέσεις του στις αρχές ισχυρίστηκε:

«Είμαι συγκλονισμένος και θρηνώ για το παιδί μου. Δεν μπορώ να πιστέψω όσα έχουν συμβεί. Το όπλο ήταν ένα όπλο 20 ετών το οποίο καλά καλά δεν δούλευε. Το είχα στο μαντρί κρυμμένο ήταν του πατέρα μου από βλακεία δεν το πέταξα  και δεν είχε σφαίρες. Δεν πέρναγε από το μυαλό μου ότι ο 17χρονος είχε ανακαλύψει που ήταν το όπλο.

Γύρισα σπίτι από τη δουλειά και είδα μόνο το μικρό. Τον ρώτησα που είναι ο αδερφός του και μου είπε δεν ξέρω. Μετά ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε νεκρός ο γιος μου. Ο μικρός δεν μπορούσε να κοιμηθεί όλο το βράδυ. Το πρωί μας είπε ότι παίζανε κυνήγι  με το γουρούνι και του έδωσε ο αδερφός του  το όπλο και το όπλο έκανε μπουμ.»

Οι καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού

Για την οικογένεια με τα 8 παιδιά είχαν γίνει δύο καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού τον Ιούνιο του 2021 και τον Απρίλιο του 2022 . Οι καταγγελίες εστάλησαν  στην Εισαγγελία  και στις 22 Νοεμβρίου του 2021 κοινωνικοί λειτουργοί επισκέπτονται την οικογένεια και τους παραπέμπουν σε συμβουλευτική γονέων μόνο …Οι γονείς δεν είχαν όπως λένε άλλη ενόχληση από τις αρχές και αποδίδουν τις ανώνυμες καταγγελίες σε στοχοποίησή  τους από γείτονες.