ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρτυρία-σοκ για τον φούρναρη και το φίλο του που λιποθύμησαν από αέριο! «Ένα λεπτό μετά, δεν θα ζούσε!»

Σοκαρισμένη είναι η ιδιοκτήτρια του φούρνου στον οποίο σημειώθηκε διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, λόγω της οποίας έχασαν τις αισθήσεις τους ο σύζυγος της, που είχε πάει τα ξημερώματα στον φούρνο και ένας φίλος του, που πέρασε για να τον δει.

Όπως είπε, ο άνδρας της «μπαίνοντας στο εργαστήριο δεν αντελήφθη την διαρροή και αργότερα έχασε τις αισθήσεις του. Πέρασε την  νύχτα προληπτικά στην ΜΕΘ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα. Χθες για τρεις ώρες μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, στον «Άγιο Παύλο» για οξυγονοθεραπεία».

«Ο προμηθευτής που μας φέρνει άλευρα, μπήκε τα ξημερώματα στον φούρνο και βρήκε τον άνδρα μου πεσμένο κάτω, στην κυριολεξία μισοπεθαμένο. Στο νοσοκομείο μας είπαν ότι ήταν θέμα λεπτού να χάσει την ζωή του και ότι “τον προλάβαμε οριακά”».

Σε ότι αφορά το δεύτερο άτομο που βρέθηκε επίσης ημιλιπόθυμο, ανέφερε ότι «ήρθε ένας φίλος του, με τα ρούχα της δουλειάς, για να πάει να δουλέψει μετά και είχε φέρει και καφέδες, ήρθε να πάρει τυρόπιτες για να πάει στην δουλειά του. Εκείνος είναι σε καλύτερη κατάσταση».

Υπάρχει μια καμινάδα από τον λέβητα που φεύγει το μονοξείδιο του άνθρακα προς τα πάνω, αλλά χθες επέστρεψε στον χώρο του εργαστηρίου. Το κατάστημα έκλεισε, καθώς πρέπει να γίνουν έλεγχοι από μηχανολόγο-μηχανικό και εργασίες.

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1