slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Μάσκα παντού και μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστιατορίων ή μπαρ!

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των νέων κρουσμάτων σε συνδυασμό με τον μειούμενο αριθμό των εμβολιασμών κάνουν τους αρμόδιους σε επιστημονικό αλλά και κυβερνητικό επίπεδο, να ετοιμάζονται και πάλι να ξεδιπλώσουν πλέγμα μέτρων με στόχο να ανακόψουν την επιδημία και παράλληλα, δράσεις για την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση και για να αντιμετωπιστεί η αναβλητικότητα της καλοκαιρινής ραστώνης, το ευέλικτο πρόγραμμα προβλέπει τον εμβολιασμό και στον τόπο διακοπών μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, οπότε ο πολίτης καταχωρώντας τον ταχυδρομικό κώδικα του προορισμού του θα μπορεί να πραγματοποιεί εκεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου του.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η πλήρης και ολική επαναφορά της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και για όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως ίσχυε και πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνεται οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και μπαρ να λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

Επιπλέον, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εξετάζει την ενεργοποίηση των ελέγχων -αρνητικό μοριακό έλεγχο προ 72 ωρών και αρνητικό rapid test προ 48 ωρών- για τις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων πολιτών με μέσα μαζικής μεταφοράς και στην ηπειρωτική χώρα, όπως ισχύει από την περασμένη Δευτέρα για τις μετακινήσεις στη νησιωτική χώρα.