GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Μάσκες από την Κίνα, μέσω Λουξεμβούργου για τον στρατό

Όπως φαίνεται η παραγωγή των Ενόπλων Δυνάμεων σε προστατευτικά μέσα για τον κορωνοϊό δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Παρά την υπερπροσπάθεια όλων των εργαζόμενων στα στρατιωτικά εργοστάσια φαίνεται πως οι ανάγκες που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να καλυφθούν από την εσωτερική παραγωγή της χώρας.

Έτσι η Ελλάδα ζήτησε την βοήθεια του ΝΑΤΟ το οποίο και κανόνισε να έρθουν στην χώρα μας μάσκες και άλλα προστατευτικά μέσα από την Κίνα.

Συνολικά 7 τόνοι βοήθειας μοιράστηκαν σε Ελλάδα, Δανία, Τσεχία και Σλοβακία με προϊόντα από την Κίνα. Τα αεροσκάφη που έφεραν θερμόμετρα, μάσκες, προστατευτικά γυαλικά και πλαστικές ασπίδες προσώπου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Fintel του Λουξεμβούργου και από εκεί με φορτηγά τα φορτία στάλθηκαν στις χώρες υποδοχής.

Για την χώρα μας το φορτίο είχε περισσότερες από 100.000 μάσκες.

Το ΝΑΤΟ υπόσχεται μέσω της ειδικής υπηρεσίας που έχει να συνεχίσει να φέρνει βοήθεια από το εξωτερικό, το θέμα είναι πως θα μοιράζεται αυτή η βοήθεια καθώς η ζήτηση δείχνει να αυξάνει και θα πρέπει περισσότερες χώρες να μοιραστούν μάσκες για τον κορωνοϊό. Κάτι που δείχνει την κρισιμότητα που έχει το να μπορεί κάθε χώρα να καλύψει αυτόνομα τις ανάγκες της.