ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Μάσκες και αντισηπτικά από την Περιφέρεια στο Δήμο – Τι συζήτησαν Πατούλης και Μπακογιάννης

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιωργος Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Κωστα Μπακογιάννη υγειονομικό υλικό προστασίας, για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής προσέφερε στον Δήμο 4.000 προστατευτικές μάσκες και 70 ατομικές και επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικών. Τον κ. Πατούλη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», η αστική παρέμβαση που σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον.

«Η Περιφέρεια προωθεί και στηρίζει κάθε δράση που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών» ανέφερε. Παράλληλα ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη για το επισιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, μέσω του οποίου διανέμονται καθημερινά περίπου 40.000 μερίδες φαγητού σε ευπαθείς ομάδες, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και εξελίσσεται ομαλά σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Έμφαση δόθηκε κατά τη συζήτηση στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια για την προώθηση της ανακύκλωσης στην Αττική. Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα στοίχημα το οποίο είναι αποφασισμένος να κερδίσει σε συνεργασία με τους Δήμους και τους πολίτες, με στόχο να γίνει μία νέα «Πράσινη» αρχή στην Αττική. Ο Δήμαρχος Αθηναίων τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία και του εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την προσφορά του, υπογραμμίζοντας την «εξαιρετική» συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα επίπεδα και επισημαίνοντας πως στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, απαιτείται συστράτευση απ΄όλους για την καλύτερη προστασία των πολιτών. «Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι έμπρακτα δίπλα σε όσους πολίτες το έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως θα συνεχιστούν οι δράσεις αλληλεγγύης προς αυτή την κατεύθυνση.