3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάσκες και αντισηπτικά για τον στρατό με χορηγό την…Περιφέρεια

Η πρωτοβουλία στρατιωτικών να μαζέψουν υλικά για την προστασία των συναδέλφων τους βρήκε ανταπόκριση. Στο πλευρό των στρατιωτικών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκε η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Έτσι οι στρατιωτικοί κατάφεραν να διαθέσουν στους συναδέλφους τους μάσκες και αντισηπτικά υγρά.

Πρόκειται για 1.000 ιατρικές μάσκες και πενήντα 50 δοχεία αντισηπτικού υγρού των 500 ml, που η Περιφέρεια πρόσφερε για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Τα υλικά αυτά μοιράστηκαν μάλιστα ήδη στο 212 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΚΙΧΝΕ στην Ξάνθη, σε Μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού, στην 20η Τεθωρακισμένη Μεραρχία (ΧΧ ΤΘΜ) στην Καβάλα και στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης.

Σε αναζήτηση χορηγίας και η Ήπειρος

Προβλήματα όμως καταγγέλουν πως έχουν και στην Ήπειρο όπου τώρα το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα δεκάδων στρατιωτικών είναι πως θα μεταφερθούν στην Υπηρεσία τους.

Τα οχήματα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από κατασχεμένα του τελωνείου, που τους μετέφεραν είναι για ακόμα μία φορά εκτός λειτουργίας με τους στρατιωτικούς της Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) να εκλιπαρούν για να βρεθεί λύση.

Καθώς και το 2018 είχε παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα φαίνεται πως η λύση δεν θα έρθει από την όποια επισκευή εξασφαλίσει λίγη ζωή ακόμα στα ταλαιπωρημένα οχήματα αλλά από την ιδιωτική πρωτοβουλία που θα μπορούσε να δώσει μία οριστική λύση με μία δωρεά.