3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μάστιγα» οι 20 συμμορίες ανηλίκων στις γειτονιές της Αθήνας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είκοσι συμμορίες ανηλίκων δρουν στο Λεκανοπέδιο σκορπώντας τον τρόμο.

Από το κέντρο της Αθήνας, την Καισαριανή, το Βύρωνα, την Βάρκιζα, την Ηλιούπολη, το Ελληνικό, την Καλλιθέα, τη Νέα Σμύρνη μέχρι το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή, την Κηφισιά και το Μαρούσι.

Οι αρχές βρίσκουν στις τσάντες τους σιδηρογροθιές, μαχαίρια, αιχμηρά αντικείμενα και πεταλούδες, με τα οποία κλέβουν, απειλούν και στέλνουν στο νοσοκομεία άλλους ανηλίκους.

Υπάρχουν περιοχές που έχουν κόντρα μεταξύ τους και μπορεί να συναντηθούν για να λύσουν κάποιες διαφορές, ενώ φυσικά προχωρούν σε ληστείες για να πάρουν κινητά, να κλέψουν και να βγάλουν λεφτά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανήλικα παιδιά έχουν φτάσει στο σημείο ακόμη και να δίνουν το χαρτζιλίκι τους σε άλλους ανήλικους, προκειμένου να ξυλοκοπήσουν εκείνους που έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Οι σκληροί ανήλικοι μάλιστα, δεν διστάζουν να διαφημίσουν τις παραβατικές τους συμπεριφορές στα social media. Καταγράφουν σε βίντεο τους άγριους ξυλοδαρμούς και διακινούν το υλικό σε ομαδικές συνομιλίες.

Στις περιπτώσεις όπου αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις ανηλίκων διαπίστωσαν με έκπληξη ότι στα κινητά τους τηλέφωνα υπήρχε πληθώρα τέτοιου βιντεοληπτικού υλικού αλλά και μηνύματα του τύπου «οπλισμένοι όλοι σήμερα», «ετοιμαστείτε για πόλεμο», «ήρθε η ώρα τους».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA