ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήματα αυτοπροστασίας και αλεξίσφαιρα σε εισαγγελείς από την αστυνομία

Μαθήματα αυτοπροστασίας ετοιμάζονται να κάνουν εισαγγελείς που παρίστανται σε οργανωμένες επιχειρήσεις και έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Ant1, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές. Οι εισαγγελείς θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο που αποφάσισε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Στο σεμινάριο, οι εισαγγελείς αναμένεται να μάθουν πού θα πρέπει να στέκονται στη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης όπου είναι αναγκαία η παρουσία τους και τι πρέπει να κάνουν εάν υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών ή κάποιο άλλο περιστατικό όπως στην επιχείρηση των Εξαρχείων όπου οι λιμενικοί μαχαιρώθηκαν από αντιεξουσιαστές.

Εισαγγελείς με αλεξίσφαιρα

Σε έγγραφο που συντάχθηκε στις 14 Ιουνίου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Ανάλυσης και του Τμήματος Ανάλυσης του Εγκλήματος, και αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα Νέα», ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δίνει εντολή «για παροχή εκπαιδεύσεων σε εισαγγελικούς λειτουργούς που συνδράμουν τις αστυνομικές υπηρεσίες σε κατ΄ οίκον έρευνες, αθλητικούς αγώνες, εκκενώσεις κτιρίων κ.λπ., κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους». «Αποφασίστηκε ότι σε περιπτώσεις συνδρομής των εισαγγελικών λειτουργών, η παροχή αλεξίσφαιρων γιλέκων σε αυτούς θα πραγματοποιείται από την αρμόδια για την έρευνα υπηρεσία. Παρακαλούμε για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαταχθέντων», προστίθεται.