ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές σε υποβρύχιο και τορπιλάκατους του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)

Το Πολεμικό Ναυτικό γέμισε με μαθητές που πήραν στα χέρια τους για λίγο την διακυβέρνηση των Πολεμικών Πλοίων. Αντίθετα από την Τουρκία που στόχος σε ανάλογες ενέργειες μοιάζει να είναι η τελική φωτογραφία με τον στρατιωτικό χαιρετισμό, στο Πολεμικό Ναυτικό σκοπός των πληρωμάτων ήταν να μεταδώσουν στους μαθητές τις αξίες της ελληνικής ναυτοσύνης και του Π.Ν. και να τους μυήσουν στο δύσκολο αλλά και σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη του ΠΝ καθημερινά σε όλο το Αιγαίο και όχι μόνο.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μετά από κλήρωση ταξίδεψαν με τις Πυραυλακάτους Ρίτσος και Ρουσσέν, καθώς και με το Υποβρύχιο Πιπίνος του Πολεμικού Ναυτικού. Όση ώρα ήταν στην θάλασσα οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν στη Φρεγάτα Ψαρά, και σε σημεία ενδιαφέροντος της Σαλαμίνας
Πριν από το ταξίδι τους μαθητές δέχτηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ ενώ στο Αρχηγείο στόλου τους περίμενε ο Αρχηγός Στόλου  Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ ο οποίος τους ενημέρωσε για το πολύπλευρο έργο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μετά την ολοκλήρωση του πλου επιδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους μαθητές.