ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα από το σημείο δολοφονίας του Άλκη! Κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν σήμερα οι στιγμές στο σημείο που έχασε, τόσο άδικα, τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης, όταν βρέθηκαν εκεί μαθητές από το διπλανό σχολείο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

Δεκάδες παιδιά , μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, φορώντας τις τσάντες τους στον ώμο, έφτασαν στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σχολείο τους, για να τιμήσουν τη μνήμη του 19χρονου, να αφήσουν ένα λουλούδι και να κολλήσουν στην τζαμαρία του κλειστού καταστήματος στην Οδό Γαζή τα μηνύματα τους.

Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός προς τα παιδιά: «Ας γίνει η ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο», παραδίδοντας έτσι ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα.

«Άλκη έφυγες άδικα από τη ζωή. Σήμερα εσύ, αύριο κάποιος άλλος. Θα σε θυμόμαστε πάντα, η ψυχή σου οδηγός μας. Καλό ταξίδι Άλκη», είναι ένα από τα δεκάδες μηνύματα που έγραψαν τα παιδιά στο χαρτόνι ενώ με μεγάλα γράμματα αναφέρουν: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο ο καθένας μας». Παράλληλα, ζητούν με όσα έγραψαν να σταματήσει η βία έξω και μέσα στα γήπεδα, αλλά και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Κάποιοι από τους μαθητές και τις μαθήτριες, με δάκρυα στα μάτια, άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο εκεί που ο 19χρονος δέχτηκε την άγρια επίθεση που έφερε τον θάνατό του. «Ήταν και αυτός ένα παιδί με όνειρα, έφυγε τόσο άνανδρα και άδικα. Θα είσαι πάντα μαζί μας», τονίζουν.

Απέναντι από το σημείο της δολοφονίας, έχει ζωγραφιστεί με σπρέι και τεράστια γράμματα: «Άλκη Ζεις».

Πηγή: GrTimes