ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήτρια Γυμνασίου ένα βήμα πριν την αυτοκτονία λόγω διαδικτυακού bullying!

Μια ανήλικη μαθήτρια Γυμνασίου έφτασε πολύ κοντά σε απόφαση να αυτοκτονήσει, μη αντέχοντας άλλο να δεχτεί το μακροχρόνιο cyber bullying από συμμαθήτριές της που ξεκίνησε από το δημοτικό και έφτασε μέχρι το Γυμνάσιο που πλέον πηγαίνει.

Μια φίλη και συμμαθήτριά της κατήγγειλε την κατάσταση που βίωνε η συμμαθήτριά της, στην αστυνομία η οποία εκκίνησε τις διαδικασίες ώστε εν τέλει, να δοθεί λύση σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να έχει τραγικό τέλος για τη μικρή Χανιώτισσα.

Το περιστατικό αποκάλυψε σε Ημερίδα η Ευαγγελία Μαργαρίτη, Υπαστυνόμος Β της Ασφάλειας Χανίων στο Τμήμα Ανηλίκων.

Όπως τόνισε η επίσης ομιλήτρια Αργυρώ Παρδαλάκη, Συνιδρύτρια – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο, “τα παιδιά απομονώνονται και μπορεί και αυτή η στάση τους να τα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές υψηλής εξάρτησης με το διαδίκτυο και να ακολουθήσουν ακραία περιστατικά.

Για αυτό υπάρχει η πρόληψη και αυτή γίνεται στα σχολεία. Γίνεται με εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το σημερινό, με τίτλο “νευροβιολογία της διαδικτυακής εξάρτησης” που θεωρούμε ότι μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς».