ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζιώτης: Δεν απολογούμαι στα σκυλιά του κράτους.

ΜΑΖΙΩΤΗΣ

«Τα μέλη του Επανασττικού Αγώνα δεν απολογούνται στα σκυλιά του κράτους… » Την δική του απάντηση με ένα κείμενο,  που ανάρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, δίνει ο Νίκος Μαζιώτης, στην κλήση του ειδικού εφέτη ανακριτή για απολογία τόσο για την επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και για την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται στα σκυλιά του κράτους, δηλαδή στους μπάτσους και στους δικαστές μισθοφόρους και υπηρέτες των πλουσίων και του κεφαλαίου» αναφέρει σε κείμενό του από τις φυλακές Διαβατών που δημοσιεύεται στο indymedia.

«Ποτέ δεν απολογήθηκα όσες φορές κι αν δικάστηκα και φυλακίστηκα, γιατί στην πραγματικότητα εγώ κι η οργάνωση που ανήκω, ο Επαναστατικός Αγώνας είμαστε οι κατήγοροι κι εσείς οι κατηγορούμενοι. Αυτοί που με καταδίκασαν σε 50 χρόνια κάθειρξη, αυτοί που με επικήρυξαν με 1.000.000 ευρώ, αυτοί που με φυλάκισαν και θα με δικάσουν εκ νέου, το κάνουν για λογαριασμό των πλουσίων, του υπερεθνικού κεφαλαίου του ΔΝΤ, την ΕΕ, και της ΕΚΤ, για λογαριασμό των δανειστών και των τραπεζών που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού», σημειώνει ο Μαζιώτης.

Σε άλλο σημείο του κειμένου του, ο Μαζιώτης επικρίνει την ακολουθούμενη πολιτική που, όπως υποστηρίζει, «έχει οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στην φτώχεια στην εξαθλίωση και στην ταπείνωση», ενώ εξαπολύει επίθεση σε δικαστές και σώματα ασφαλείας.

Καταλήγοντας, ο Μαζιώτης επιμένει να καλεί στον ένοπλο αγώνα, τονίζοντας ότι «όσοι στήριξαν τις μνημονιακές συμβάσεις θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο», κι αυτό θα γίνει «μόνο αν ο ένοπλος λαός τους ρίξει από την εξουσία».