slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αυτά τα μαχαίρια σκότωσε ο 16χρονος τον πατέρα του στα Καλύβια! Έσπασε το ένα από το μένος!

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τα μαχαίρια, με τα οποία σκότωσε ο 16χρονος τον 71χρονο πατέρα του στα Καλύβια, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται τα δύο μαχαίρια, το ένα χωρίς λαβή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασε κατά τη διάρκεια της επίθεσης του 16χρονου στον 71χρονο.

Η σοκαριστική οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε την Παρασκευή το βράδυ, όταν ο 16χρονος επέστρεψε στο σπίτι του, από βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 16χρονος περίμενε στην είσοδο του πρώτου ορόφου, κρατώντας τα μαχαίρια. Όταν ο πατέρας του μπήκε στο σπίτι, ο 16χρονος του επιτέθηκε, μαχαιρώνοντάς τον στον λαιμό, το πρόσωπο και τον θώρακα.

Ο 71χρονος προσπάθησε να φύγει, κατεβαίνοντας τη σκάλα, μέχρι που κατέληξε στον αύλειο χώρο. Εκεί, εντοπίστηκε η σορός του.

Ο 16χρονος, μετά το έγκλημα, ενημέρωσε τηλεφωνικά ένα φιλικό του πρόσωπο και τη μητέρα του για την πράξη του.

Στο σπίτι στα Καλύβια έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι και συνέλαβαν τον δράστη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 16χρονος αλλά και η μητέρα του και ο 19χρονος αδερφός του, υπήρξαν θύματα «χρόνιας κακοποίησης και προσβλητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του».

Όπως φαίνεται, ο 71χρονος, με την πρώην σύντροφό του, είχαν δύο παιδιά, τον 16χρονο καθ’ ομολογία δράστη, και έναν 19χρονο.

Ο ανήλικος έμενε με το θύμα μέχρι να ενηλικιωθεί, ενώ η μητέρα και ο αδερφός του είχαν φύγει από το σπίτι.

«Δεν άντεξα» φέρεται να υποστήριξε ο νεαρός, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο ανήλικος δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και τον παρέπεμψε στον Ανακριτή από όπου ο πατροκτόνος ζήτησε και έλαβε προθεσμία.

Μέχρι την Τετάρτη που ορίστηκε να δώσει απολογία, ο 16χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.