ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αυτόφωρο απειλούν τον Χουλιαράκη οι ένστολοι

Να σεβαστούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κάλεσαν από τη Θεσσαλονίκη τους κυβερνώντες οι εκπρόσωποι των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Όπως τόνισαν, η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας τους έχει δικαιώσει και περιμένουν από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί η απόφασή του. "Δεν ζητάμε οτιδήποτε άλλο, εκτός από το σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ. Οτιδήποτε άλλο είναι αντισυνταγματικό". Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόριος Γερακαράκος, σε ερώτηση για το τί θα πράξουν σε περίπτωση που ο κ. Χουλιαράκης φέρει οποιαδήποτε μέτρα που αντιτίθενται στην απόφαση του ΣτΕ, απάντησε: ''Θα προσαχθεί καθώς οι Ενώσεις θα καταθέσουν μήνυση. Θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες. Εφόσον ο κ. Χουλιαράκης δεν είναι βουλευτής και δεν διαθέτει ασυλία, θα προσαχθεί στο αυτόφωρο.
 

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόριος Γερακαράκος, οι μειώσεις στους μισθούς των αστυνομικών τους έχουν φτάσει στην πλήρη εξαθλίωση. Όπως τόνισε, πολλοί από αυτούς βάζουν χρήματα από το οικογενειακό τους εισόδημα προκειμένου να αγοράσουν στολές και να γεμίσουν καύσιμα τα υπηρεσιακά τους οχήματα.
Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Γερακαράκος, οι Έλληνες αστυνομικοί δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, ενώ δεν τους δίνονται και τα χρήματα για τα λεγόμενα "εκτός έδρας''.

Ίδια είναι και η κατάσταση και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Οι μειώσεις στους μισθούς των πυροσβεστών τους έχουν αναγκάσει να βάζουν και αυτοί χρήματα από την τσέπη τους.
''Εμείς έχουμε βρει τα ισοδύναμα για τις περικοπές. Είναι οι χιλιάδες επιπλέον ώρες που εργάζονται τα σώματα ασφαλείας, ο κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία τους. Να σεβαστείτε την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου'', τόνισε ο κ. Ιωάννης Σταμούλης, πρόεδρος των αξιωματικών πυροσβεστών.

Κραυγή αγωνίας και από τους εργαζόμενους στο Λιμενικό, καθώς όπως επισημαίνουν τα σκάφη τους είναι παλιά, δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα, ενώ και σε αυτή την περίπτωση οι Λιμενικοί δίνουν οι ίδιοι χρήματα για εξοπλισμό.

"Αν δεν υπήρχαν οι ιδιώτες και οι δωρεές τους, δεν θα μπορούσαμε να κινήσουμε τα σκάφη μας'', υπογράμμισε ο πρόεδρος των αξιωματικών Λιμενικών, κ. Δημήτρης Σαϊτάκης.

Ακόμη, τόνισε ότι με την έξαρση του προσφυγικού έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα, τόσο στον οικονομικό, όσο και στον ψυχολογικό τομέα. "Δεν έχουν δοθεί χρήματα για τους ακρίτες Λιμενικούς που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις προσφυγικές ροές. Επιπλέον, δεν υπάρχει στήριξη και στον ψυχολογικό τομέα, αφού σχεδόν καθημερινά σώζουν παιδιά, γυναίκες και άνδρες από τη θάλασσα'', ανέφερε ο κ, Σαϊτάκης.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους σε αυτά να συμμετάσχουν στην απογευματινή πορεία σήμερα το απόγευμα ενόψει της ΔΕΘ που ξεκινά αύριο.