slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με χειροπέδες πισθάγκωνα στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

O 34χρονος κρατούμενος επί 10 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, θα σταθεί απέναντι στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που θα δικάσουν το έγκλημα που ομολόγησε σε βάρος της 20χρονης μητέρας του παιδιού του, η οποία έχει βρετανική υπηκοότητα.

Η Καρολάιν είχε έναν αργό «αγωνιώδη» θάνατο καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στο λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα με το μωρό της να κοιμάται ακουμπισμένο στην πλάτη της.

Ο 34χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίησης ζώου καθώς και για δύο πλημμελήματα που αφορούν ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ότι προκλήθηκε πολύ και αντέδρασε ακαριαία σε «μία επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν απέναντι στο παιδί», ότι δεν προσχεδίασε τίποτε και ότι «έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση» , όπως ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον Ανακριτή.

Η πλευρά της οικογένειας του θύματος, δεν δέχεται πως όσα έγιναν την μοιραία νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, είναι αποτέλεσμα «βρασμού». Αντίθετα θεωρεί ότι ορθώς αποδίδεται το έγκλημα στο παραπεμπτικό βούλευμα ως «προσχεδιασμένο και σκηνοθετημένο».

Δείτε τη στιγμή που φτάνει στο δικαστήριο