ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής δύο σημαντικά αθλητικά έργα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δύο σημαντικά αθλητικά έργα ξεκίνησαν στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με χρηματοδότηση απ’ την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για την συντήρηση και ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» και την  επισκευή των κερκίδων και την αντικατάσταση των  κιγκλιδωμάτων στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου-στίβου «ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΕΣ».

Για την πορεία υλοποίησης των εργασιών ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη,  η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου. Ο Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη των εργασιών εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: «Με σταθερά βήματα, σκληρή δουλειά και με το συντονισμό της Σ. Αντωνάκου, τα στελέχη της Περιφέρειάς μας, έχουν συμβάλει στην έναρξη των εργασιών αναβάθμισης δύο σημαντικών αθλητικών υποδομών  στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Με τον τρόπο αυτό υλοποιούμε έμπρακτα το στόχο μας για ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών άθλησης και ευζωίας.  Οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών που επιθυμούν να αθληθούν, καθώς και των νέων παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό».

H Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου υπογράμμισε ότι: «Πολλοί αθλητικοί χώροι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά παρουσιάζουν σοβαρές φθορές με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και στους  μικρούς και μεγαλύτερους σε ηλικία αθλούμενους που τις χρησιμοποιούν. Γι’ αυτό σε συνεννόηση  με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη  ερχόμαστε αρωγοί στα αιτήματα των Δήμων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  για την κατά  προτεραιότητα βελτίωση των αθλητικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής  του Πειραιά, αλλά και για την κατασκευή νέων υποδομών όπως το κολυμβητήριο στον Κορυδαλλό και η εκ βάθρων ανακατασκευή του ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο»

Τα έργα

Το έργο της ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ»  χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 310.000,00 €.

Οι  εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

·         Ανακαίνιση των αποδυτηρίων,

·         Δημιουργία χώρου WC – AMEA,

·         Αλλαγή κουφωμάτων του αγωνιστικού χώρου,

·         Αλλαγή δαπέδου  του  αγωνιστικού χώρου,

·         Τοποθέτηση προστατευτικού για τις μπασκέτες,

·         Εργασίες συντήρησης και βάψιμο των εξεδρών,

·         Μόνωση του δώματος που βρίσκεται πάνω από τους βοηθητικούς χώρους,

·         Εξωτερικούς χρωματισμούς, Στεγάνωση – θερμομόνωση της στέγης του γηπέδου,

·         Εργασίες στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και  Εργασίες βελτίωσης του γηπέδου beachvolley.

Αντίστοιχα στο γήπεδο ποδοσφαίρου-στίβου  των «ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΩΝ» θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής των κερκίδων και αντικατάστασης  των  κιγκλιδωμάτων, εργασίες που αποσκοπούν στην ασφάλεια των χρηστών και την αποφυγή περαιτέρω βλαβών στο φέροντα οργανισμό και στα αποδυτήρια που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες. Η συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε   87.000,00 €  και  καταβάλλεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Συνοπτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν  είναι οι εξής:

  • Επιστρώσεις δαπέδων των κερκίδων με τσιμεντοκονία για τη δημιουργία ρύσεων.
  • Εργασίες αποκατάστασης τμήματος των κερκίδων του σταδίου, που φέρουν βλάβες ενανθράκωσης και βλάβες από την διείσδυση χλωριόντων.
  • Εργασίες χρωματισμών τμήματος κερκίδων που δεν φέρουν βλάβες ενανθράκωσης και βλάβες από την διείσδυση χλωριόντων.
  • Αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων περίφραξης.