ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση του έργου  «Κατασκευής Δικτύου Ομβρίων στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας – Περιοχή μεταξύ των Λεωφόρων Γρηγορίου Λαμπράκη και Πέτρου Ράλλη». Η υπογραφή της σύμβασης του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό  7.250.000,00 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από τον Γ. Πατούλη, παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ.Αντωνάκου, της Γενικής Διευθύντριας Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Α. Δεληγιώργη και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι ακόμη ένα σημαντικό έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής συμβάλει στην επίλυση πλημμυρικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της περιοχής. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την Κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη στενή συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. «Η συνεργασία μας με τον κ. Ιωακειμίδη, όπως και με το σύνολο των δημάρχων της Αττικής είναι στενή και καθημερινή με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της Αττικής και την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η περιοχή που θα κατασκευαστεί βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος του λεκανοπεδίου Αττικής, δυτικά του ποταμού Κηφισού στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Ειδικότερα πρόκειται για την αποχέτευση μιας λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 300 εκταρίων, που εκτείνεται δυτικά της διασταύρωσης των λεωφόρων Θηβών – Π. Ράλλη και Γρ.Λαμπράκη. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη ευχαρίστησε το Γ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη συμβολή τους στην ένταξη και χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών για το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια έγιναν ουσιαστικά βήματα και κινήθηκε η διαδικασία υλοποίησής του. Η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τον Γ. Πατούλη, έχει ως προτεραιότητα της «έργα ουσίας τα οποία διαφυλάσσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου ομβρίων υδάτων ύψους 7.250.000,00 ευρώ παρουσία του δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη  κου Γ. Ιωακειμίδη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κας Σ.Αντωνάκου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο συμβάλει στη θωράκιση της περιοχής και στη προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Πρόκειται για την κατασκευή 19 αγωγών ομβρίων σε μήκος 6,7χλμ, οι οποίοι θα κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα στις περιοχές μεταξύ της Γρηγορίου Λαμπράκη και της Πέτρου Ράλλη. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας και τα στελέχη τους όπως την κ. Δεληγιώργη, καθώς συνέβαλλαν καθοριστικά προκειμένου να μπει στις ράγες υλοποίησης ένα τέτοιο έργο. Σταθερή βούληση και προτεραιότητά  μας παραμένει η θωράκιση των περιοχών της Αττικής και η ασφάλεια των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, με συνέπεια και υπευθυνότητα προχωράμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών» .

Δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη

Επιτέλους με αυτή την πράξη σήμερα ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη. Το συγκεκριμένο έργο αφορά την περιοχή της Νίκαιας, το οποίο ήταν πάγιο αίτημά μας εδώ και 20 χρόνια. Τα τελευταία 3 χρόνια η διαδικασία κινήθηκε γρήγορα και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι διότι τον επόμενο 1,5 χρόνο πιστεύουμε ότι το έργο θα αποδοθεί και μια περιοχή στα Άσπρα Χώματα πραγματικά θα αναπνεύσει και δε θα κουβαλάει το άγχος της πλημμύρας. Ελπίζουμε γρήγορα να προχωρήσουν και άλλα δύο έργα τα οποία έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Αττικής, το αντιπλημμυρικό στα σύνορα μας με τον Κορυδαλλό και αυτό στα όρια με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Τότε πραγματικά οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια στην περιοχή μας.

Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στ. Αντωνάκου

Μέσα σε λίγους μήνες ο Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε τις συμβάσεις για 3 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά. Έργα τα οποία τα εντάξαμε σε προγράμματα, τα  χρηματοδοτήσαμε και ξεκινάμε μέσα σε 2 χρόνια. Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με αυτό τον τρόπο θωρακίζεται. Η πρόληψη βρίσκεται στις προτεραιότητές μας, γεγονός το οποίο υπερτονίζει ο Περιφερειάρχης και το αποδεικνύουμε με πράξεις. Τα έργα υποδομής, κυρίως σε περιοχές που έχουν ταλαιπωρηθεί από μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα, θα συμβάλλουν προκειμένου οι  πολίτες να νιώθουν πλέον ασφαλείς. Αυτά άλλωστε τα έργα είναι και η συμβατικότερη κληρονομιά μας προς τους πολίτες της Αττικής.