3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με δύο γνώμες ο καιρός: Σε ποιες περιοχές θα έχει καύσωνα – Σε ποιες θα ξεσπάσουν καταιγίδες

Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες και καταιγίδες αναμένονται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε ολόκληρη την χώρα. Το Σάββατο, στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές μπόρες και – κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες -στη Θράκη κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, στα ορεινά της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά και βόρεια, η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα φυσούν νοτιοανατολικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στην Θράκη έως 32 βαθμούς (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 35 βαθμούς, κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες στα ορεινά. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται μετά από το μεσημέρι στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νησιά, με τοπικές μπόρες και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς στα δυτικά. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ο καιρός την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος
Για την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και – κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά – σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 μποφόρ και την ημέρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.  Ανάλογος αναμένεται να είναι ο καιρός την Τρίτη, 18 Ιουνίου.