ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με γενικό μπλακ άουτ απειλεί η ΓΕΝΟΠ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση του 30% της ΔΕΗ, σε θέση μάχης εργαζόμενοι και αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους συνδικαλιστές να φτάσουν στα άκρα κατεβάζοντας τους διακόπτες, στέλνοντας μηνύματα σε όλους τους τόνους πως η χώρα δεν πρόκειται να βυθιστεί στο σκοτάδι, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης. «Υπάρχει μια πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες, ώστε όλα να προχωρήσουν κανονικά» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνομιλία με δημοσιογράφους, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις όπου υπάρχουν μονάδες και εργοστάσια της Επιχείρησης. Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις, με τα στελέχη του κόμματος να υπόσχονται «καυτό καλοκαίρι».

Τα σωματεία των εργαζομένων στην ΔΕΗ απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες πραγματοποιώντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες , ενώ έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο την Πέμπτη έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην οδό Χαλκοκονδύλη ενώ το βράδυ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο δήμος και φορείς της Μεγαλόπολης, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από την Δυτική Μακεδονία με καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και την Φλώρινα.