ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κέφι και σαρακοστιανούς μεζέδες γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Μαρούσι

Πλήθος πολιτών κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών« στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» καλωσορίζοντας τη Σαρακοστή με εορταστική διάθεση, πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και εκλεκτούς νηστίσιμου μεζέδες αλλά χωρίς χαρταετούς λόγω του βροχερού καιρού.
 

 

Στο κατάμεστο από κόσμο γυμναστήριο που φιλοξένησε τα Κούλουμα αντί του υπαίθριου κτήματος Καρέλα, το παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με τη συμμετοχή ποικίλων καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων ξεκίνησε από νωρίς και κράτησε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον χορό, διασκέδασαν, γεύτηκαν παραδοσιακές σαρακοστιανές λιχουδιές, άφθονο κρασί και μοιράστηκαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Την εορταστική διάθεση ανέβασαν με το τραγούδι τους ο Τάκης Μπινιάρης και η Νανά Γεωργιάδη με τη συμμετοχή πενταμελούς ορχήστρας που απογείωσαν το γλέντι με αποκριάτικους ρυθμούς, λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα.

Χορούς παρουσίασαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Φραγκάκη. Τα συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» και της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» διάνθισαν την εορταστική ατμόσφαιρα με χορούς από όλη την Ελλάδα, δίνοντας το έναυσμα για ένα υπέροχο παραδοσιακό γλέντι.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά στο εργαστήρι κατασκευής χαρταετού, όπου με τη βοήθεια δύο εκπαιδευτών οι νεαροί συμμετέχοντες έμαθαν τα μυστικά του χαρταετού.

Με την ευκαιρία της ημέρας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή σε όλους, τους ευχαρίστησε που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας που διοργάνωσε ο Δήμος, αναφέροντας στον σχετικό χαιρετισμό του:

«Με μεγάλη χαρά και φέτος γιορτάζουμε τα Κούλουμα στο Μαρούσι, διασκεδάζουμε και ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα. Μπορεί ο καιρός να μην επέτρεψε η γιορτή μας να γίνει στο ύπαιθρο, όμως, δεν έλειψε το κέφι και η καλή διάθεση. Είναι χαρά μας να προσφέρουμε χαρά στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους μοναχικούς και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας και την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί μας τη θαλπωρή των ημερών.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, παραγωγούς και καταστήματα, για την ευγενική προσφορά τους ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη γιορτή. Ευχαριστούμε, επίσης, τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου, τους εθελοντές μας για την πολύτιμη βοήθειά τους στη φιλοξενία και στην υποδειγματική διοργάνωση της γιορτής».

Η γιορτή στηρίχθηκε γευστικά στις προσφορές σε ποτά και σαρακοστιανά εδέσματα από μέρους των παραγωγών που συμμετέχουν στις δράσεις αγροτικών προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου. Χορηγοί της ημέρας ήταν, επίσης, ο Φούρνος «Χωριάτικο» και η εταιρία Poly-bag.