slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Με λένε Πισπιρίγκου» λέει η 23χρονη που έχασε τα δύο παιδιά! «Πού ξέρω ότι δεν τα έχει πειράξει;» λέει για τη μάνα η γιαγιά

Ξέσπασε η μητέρα των δύο βρεφών στην Αχαΐα που πέθαναν σε διάστημα 15 μηνών και μιλώντας στον Alpha, η 23χρονη ανέφερε ότι ο κόσμος δεν σέβεται το πένθος της και ότι της συμπεριφέρονται άσχημα, τη βρίζουν και τη λένε «Ρούλα Πισπιρίγκου».

«Τώρα βρίζουν εμένα, αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Με λένε Πισπιρίγκου, παντού! Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε «τι έγινε και τι έγινε». Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι», είπε χαρακτηριστικά.

Το τραγικό της ιστορίας είναι πως η νεαρή γυναίκα βίωσε και τον θάνατο της αδελφής της, όταν ήταν βρέφος, που «έφυγε» με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με σπασμούς.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σύμφωνα με τη νεαρή, είπαν ότι τα περιστατικά ήταν παρόμοια και γι’ αυτό διενεργείται γονιδιακός έλεγχος.

Η 23χρονη, μιλώντας για τα παιδιά που έχασε, είπε για το πρώτο βρέφος, που πέθανε σε ηλικία 20 ημερών, πως «γεννήθηκε στον «Άγιο Ανδρέα». Έκατσε στη θερμοκοιτίδα και μετά το πήραμε. Δεν μας είπαν κάτι».

«Έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγόταν. Φώναξα κατευθείαν, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μου είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα και μου είπε «το παιδάκι φεύγει». Το καταλάβαινε η γυναίκα», ανέφερε.

Συνεχίζοντας, είπε: «Το μωρό πέθανε στο Κέντρο Υγείας. Μου είπαν όταν βγήκαν έξω ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι»».

Σύμφωνα με τη νεαρή μητέρα, όταν το παρέλαβαν είχε σφυγμούς, αλλά δεν μπόρεσαν να το σώσουν.

Για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της ανέφερε: «Άργησα να το μάθω. Δεν είχα, δηλαδή, τίποτα. Ούτε κάποια καθυστέρηση, ούτε να φαίνεται, τίποτα. Δεν ήθελα να το «ρίξω»», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, η 23χρονη είπε ότι δεν είχε ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά στο μωρό της. «Το πήγαμε στο νοσοκομείο το παιδί. Γυρνάγανε τα μάτια της και δεν είχε καλή εστίαση. Σαν λιποθυμικό επεισόδιο είπαν στο Κέντρο Υγείας. Αλλά, όταν την πήγαν πάνω, είπαν ότι ήταν όλα φυσιολογικά», ανέφερε.

«Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Πού ξέρω ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;» λέει η μητέρα της 23χρονης Ειρήνης και γιαγιά των δύο αδελφών στην Αχαΐα που πέθαναν μέσα σε διάστημα 15 μηνών.

Χαρακτήρισε την κόρη της ένα «πολύ περίεργο παιδί» και σχετικά με τις σχέσεις που έχει μαζί της σημείωσε: «Έχει μπλεχτεί η μητριά της που δεν έχω καλές σχέσεις μαζί της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρά έτσι η Ειρήνη. Εμένα μου άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, όχι για να ταΐσει εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου».

«Για εμένα μπορεί να υπάρχουν παραλείψεις. Δεν γίνεται 1,5 μήνα μέσα στο νοσοκομείο να μην βρίσκουν τι έχει» υποστήριξε μιλώντας στο Mega, περιγράφοντας, για το δύο μηνών μωρό, τα τελευταία δραματικά λεπτά μέσα στον θάλαμο του Αγία Σοφία: «Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο. Ένα πουπούλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν την ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε».

«Στο Καραμανδάνειο έκατσε 3 ημέρες νομίζω, στο οποίο είπαν να φύγει για Αθήνα, για περαιτέρω εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται ενώ πάθαινε συχνές κρίσεις, έπαθε κανά 2-3 φορές, την προηγούμενη εβδομάδα. Ούτε στο μηχάνημα το βάλανε, ούτε στη ΜΕΘ το βάλανε. Υποτίθεται το είχαν »ξεζουμίσει» να του κάνουν εξετάσεις και από το αίμα. Μέχρι που κάποια δόση της βάλανε και αίμα γιατί είχε πέσει ο αιματοκρίτης από τις πολλές εξετάσεις. Και ενώ της δίνανε αγωγή το παιδί ξανάπαθε κρίσεις» σημείωσε.

Όσο για το πότε ενημερώθηκε πως το παιδάκι έχει καταλήξει, η γιαγιά είπε: «Με ειδοποίησε η μικρή τη νύχτα, την ώρα που προσπαθούσαν να το επαναφέρουν».

Αναφορικά με το πρώτο εγγονάκι της που πέθανε 19 ημέρες μετά τη γέννησή του δήλωσε: «Χάθηκε στον ύπνο του στην ουσία. Της έκανε ένα περίεργο ήχο και το είδε μαύρο, κρύο κάπως και ειδοποίησε το ασθενοφόρο πάλι».

Σε ερώτηση για το παιδί που έχασε η ίδια όταν η Ειρήνη ήταν ακόμη 14 ετών, είπε: «Ήταν 1,5 χρονών. Στο δικό μου, υπήρχε υποτίθεται, λοίμωξη κατωτέρου αναπνευστικού κρυφή πνευμονία, κάπως έτσι», επαναλαμβάνοντας για τα δύο εγγόνια της: «Μακάρι να είναι γονιδιακό…».

Δείτε όσα είπε στο MEGA