ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με μαύρα μπαλόνια το κέντρο της Αθήνας! Φοιτητική διαμαρτυρία στα Προπύλαια για την τραγωδία των Τεμπών – Κλειστή η Πανεπιστημίου

Με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και φοιτητών βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση στα Προπύλαια, που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές ενώ την ίδια ώρα πολλές πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη.

Οι φοιτητές απαιτούν να πέσει άπλετο φως στο τραγικό συμβάν και να έρθουν στο φως τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!»

Στις 7 το απόγευμα η ομάδα «Αλληλεγγύη για όλους» διοργανώνει σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με σύνθημα «Πενθούμε τους νεκρούς μας, ζητάμε την αλήθεια».