ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, ενισχύονται οι δράσεις πρόληψης του καρκίνου του δέρματος

Στην ιδιαίτερη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος και του προσυμπτωματικού ελέγχου, αναφέρθηκε χθες ο Γ.Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην πλατεία Κοράη όπου πραγματοποιήθηκε η καμπάνια ΔΕΡΜΑΪΟΣ.

 

Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία(ΕΔΑΕ) με στόχο την Πρόληψη και Ενημέρωση του Καρκίνου του Δέρματος και ήταν υπό την αιγίδα του ΙΣΑ. Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της ΕΔΑΕ Γ. Μπάρκη, το Γ.Γ Δ. Σγούρο, Ιατρούς, με εθελοντές και με πολίτες.

 

Ο Γ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, θα ενισχυθούν οι δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου οι οποίες πραγματοποιούνται με τη στενή συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και των  66 Δήμων  της Αττικής.

 

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

 

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των δερματολογικών καρκίνων. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στην αγωγή της Υγείας των πολιτών. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης στα θέματα που αφορούν τόσο στις παθήσεις του δέρματος, όσο  και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι επιβεβλημένη. Η επιστημονική κοινότητα, οι Ιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά για την πρόληψη και την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών».