ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με QR Code η Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας

Αναρτημένα στην εφαρμογή του TAXISnet βρίσκονται τα Τέλη Κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων για το 2021. Μάλιστα για πρώτη φορά τα φετινό ειδοποιητήριο συνοδεύεται και από ένα QR Code, σκανάροντας το οποίο, θα μπορείτε να κάνετε την πληρωμή μέσω e-banking εύκολα και γρήγορα. (μάλιστα για τους μη εξοικειωμένους που θα βρεθούν οι ίδιοι για την πληρωμή σε κατάστημα τράπεζας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκεί ο εν λόγω κωδικός).

Βήμα – βήμα η εκτύπωση των Τελών Κυκλοφορίας

Κάνετε είσοδο στο site www.aade.gr
Επιλέγετε – πολίτες – οχήματας – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet (εάν έχετε κωδικούς) ή τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.
Εισάγεται το ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας και το επιθυμητό έτος.
Το πρόστιμο

Εφόσον τα Τέλη Κυκλοφορίας δεν πληρωθούν εντός του χρονικού ορίου (31 Δεκεμβρίου καθώς η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει ανακοινώσει παράταση), ή δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, τότε το πρόστιμο ισούται με το αρχικό ποσό. Δηλαδή εάν πληρώνεται 250 ευρώ τέλη, τότε θα πρέπει να πληρώσετε 500 ευρώ, εάν χάσετε την προθεσμία.

Κατάθεση πινακίδων με ένα κλικ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, ετοιμάζεται μία εφαρμογή μέσω της οποίας όσοι θέλουν να καταθέσουν πινακίδες, φέτος δεν θα πηγαίνουν στην εφορία. Αντιθέτως, θα τις κρατάνε σπίτι τους και θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα δικαιολογητικά. Η μη τήρηση, θα επιφέρει πρόστιμο μέχρι 3.000 ευρώ.