ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σκαμπανεβάσματα ο καιρός μέχρι το Πάσχα! Οι τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων

Χαλάει ο καιρός όλη την εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

«Περισσότερες βροχές με μεγάλη ένταση αναμένεται να σημειωθούν την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου. Χιόνια θα σημειωθούν στα περισσότερα βουνά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ την Δευτέρα και την Τρίτη. Παράλληλα, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει στους 16-17 βαθμούς στην βόρεια Ελλάδα και 18-19 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί όλη την «βουβή» εβδομάδα, δηλαδή την εβδομάδα πριν την Μεγάλη. Ο καιρός θα βελτιωθεί σιγά-σιγά του Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων».

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης επισήμανε ότι μέχρι το Πάσχα θα πάμε με έναν άστατο καιρό και θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία.

«Τη μία μέρα μπορεί να ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ την επόμενη μέρα μπορεί να έχουμε βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό θα συνεχιστεί και μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Απρίλη. Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4) τα σκαμπανεβάσματα του καιρού θα είναι έντονα. Ας ελπίσουμε μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός να είναι καλός, ώστε να μπορέσει και ο κόσμος να κινηθεί προς την ύπαιθρο»