3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τι καιρό θα κάνουμε Κούλουμα – Οι τελευταίες προγνώσεις

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με κατά τόπους παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, στα πελάγη έως 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 19 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1.800 μέτρα).

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το δελτίο καιρού της ΕΡΤ