ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τη συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ξεκινά το έργο για την αναβάθμιση του Δημοτικού Γυμναστηρίου του Δήμου Αγ. Δημητρίου, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 600.000 ευρώ

Με νέο, τελευταίας γενιάς, χλοοτάπητα θα λειτουργεί σύντομα το δημοτικό γυμναστήριο του Δήμου Αγ. Δημητρίου, μετά από την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών Δ. Νάνου και της Δ/ντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

 

Το έργο προϋπολογίζεται στα 603.010,88 ευρώ, εκ των οποίων τα 535.259,76 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και τα 67.751,12 θα διατεθούν από πόρους του Δήμου Αγ. Δημητρίου.

 

Σκοπός του έργου είναι η προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υλικών για τη διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς στο δημοτικό γήπεδο επιφανείας 8.700,00 τμ. και περιλαμβάνονται εργασίες όπως;

 

Προμήθεια και τοποθέτηση αδρανών υλικών οδοστρωσίας, διαβαθμισμένης κοκκομετρίας
Κατασκευή τελικής επιφανείας για την έδραση του συνθετικού χλοοτάπητα
Εξοπλισμός του αρδευτικού συστήματος του γηπέδου
Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο κος Πατούλης συζήτησε με την κα Ανδρούτσου, την δυνατότητα χρηματοδότησης και άλλων έργων, όπως την ανάπλαση της οδού Αγ. Δημητρίου.

 

«Με σταθερό βηματισμό και σχέδιο δημιουργούμε μαζί με τους δήμους μια νέα εποχή για την Αττική, με όρους ισόρροπης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ενίσχυση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, αλλά βέβαια και φροντίδα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την αναβάθμιση και την δημιουργία υποδομών άθλησης και πολιτισμού» , ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κος Πατούλης, ο οποίος ζήτησε η υλοποίηση των έργων να γίνει το ταχύτερο δυνατό και με τη λιγότερη δυνατή όχληση και ταλαιπωρία πολιτών και καταστηματαρχών της περιοχής.

 

 

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος κα Μ. Ανδρούτσου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη που παρέχει, ενώ αναφερόμενη στο συγκεκριμένο έργο, επισήμανε ότι αυτό θα περατωθεί πολύ σύντομα, προσκαλώντας τον κο Πατούλη να εγκαινιάσει την λειτουργία του δημοτικού γυμναστηρίου με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει.