ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι η επιστροφή των εκδρομέων

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα. Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ υπάρχει και ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Ισχυροί άνεμοι, τοπικά έως θυελλώδεις, θα επικρατούν στα πελάγη.

 

 

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 17 στη Δυτική, από 11 έως 21 στην Κεντρική και Νότια, από 13 έως 18 στα νησιά του Ιονίου, από 17 έως 21 στα νησιά του Αιγαίου και από 15 έως 24 στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς-Νοτιοδυτικούς έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ σε Δυτικούς με μικρή περαιτέρω εξασθένιση.

Στην Αττική η αρχικά αραιή νέφωση θα πυκνώσει από το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Οι άνεμου θα πνέουν από Νότιες-Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφόρ. Προς το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών αναμένεται να φτάσει τους 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης και θα σημειωθούν βροχές κυρίως τις πρώτες ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς.

Ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις Με Βροχες Και Καταιγιδες Κατα Τοπους Ισχυρες, Κυριως Στην Κεντρικη, Την Ανατολικη Μακεδονια Και Τη Θρακη Εως Το Απογευμα. Βαθμιαια Υφεση Των Φαινομενων Απο Το Βραδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοι 3 Με 4 Και Στα Ανατολικα Νοτιοδυτικοι 4 Με 5 Μποφορ. Απο Το Βραδυ Στα Δυτικα Βορειοδυτικοι 3 Με 4 Και Στην Κεντρικη Μακεδονια Εως 5 Μποφορ.
Θερμοκρασια: Απο 10 Εως 19 Βαθμους Κελσιου. Στη Δυτικη Μακεδονια Τοπικα 3 Με 5 Βαθμους Χαμηλοτερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρος: Νεφωσεις Με Βροχες Και Καταιγιδες. Τα Φαινομενα Θα Ειναι Κατα Τοπους Ισχυρα Εως Το Μεσημερι Στο Ιονιο Και Την Ηπειρο Και Τις Μεσημβρινες Και Απογευματινες Ωρες Στην Στερεα Και Την Πελοποννησο.
Ανεμοι: Στα Βορεια Μεταβλητοι 3 Με 4 Και Στα Νοτια Δυτικοι 4 Εως 6 Μποφορ. Απο Το Απογευμα Βαθμιαια Βορειοδυτικοι 5 Με 6 Μποφορ.
Θερμοκρασια: Απο 11 Εως 18 Βαθμους Κελσιου. Στα Βορεια Τοπικα 3 Με 4 Βαθμους Χαμηλοτερη.
 
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρος: Αστατος Κατα Περιοδους Νεφελωδης Με Τοπικες Βροχες Και Σποραδικες Καταιγιδες Κυριως Τις Μεσημβρινες Και Απογευματινες Ωρες.
Ανεμοι: Δυτικοι Νοτιοδυτικοι 3 Με 5 Και Βαθμιαια Απο Το Απογευμα Και Απο Τα Βορεια Βορειοδυτικοι 4 Με 5 Μποφορ.
Θερμοκρασια: Απο 11 Εως 20 Βαθμους Κελσιου. Στη Θεσσαλια Η Ελαχιστη Τοπικα 2 Με 3 Βαθμους Χαμηλοτερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρος: Αστατος Κατα Περιοδους Νεφελωδης Με Τοπικες Βροχες, Ενω Βαθμιαια Απο Το Απογευμα Θα Εκδηλωθουν Καταιγιδες Οι Οποιες Τη Νυχτα Πιθανον Θα Ειναι Τοπικα Ισχυρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοι 5 Με 6 Και Βαθμιαια Εως 7 Μποφορ. Απο Αργα Τη Νυχτα Βαθμιαια Δυτικοι 6 Και Στα Νοτια Εως 7 Μποφορ.
Θερμοκρασια: Απο 14 Εως 20 Βαθμους Κελσιου.
 
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρος: Αστατος Κατα Περιοδους Νεφελωδης Με Τοπικες Βροχες Και Πιθανον Σποραδικες Καταιγιδες. Απο Το Βραδυ Τα Φαινομενα Θα Ενταθουν Και Θα Εκδηλωθουν Καταιγιδες Τοπικα Ισχυρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοι 4 Με 6 Μποφορ. Απο Το Βραδυ Βαθμιαια Στα Βορεια Βορειοδυτικοι 4 Με 5 Και Στα Νοτια Δυτικοι 5 Με 6 Μποφορ.
Θερμοκρασια: Απο 15 Εως 21 Βαθμους Κελσιου. Στα Βορεια 2 Με 3 Βαθμους Χαμηλοτερη.