3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι και ανεμοστρόβιλους φέρνει η κακοκαιρία! Ήχησε το 112! Δείτε χάρτες!

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτουμε κύρια χαρακτηριστικά:

– Τις βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες γρήγορα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός των νοτιότερων νησιωτικών τμημάτων.

– Τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (>2 εκ.) και ανεμοστρόβιλους.

– Τα σημαντικά ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές περισσότερα από 150-200 mm.

– Τις πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά πάνω από τα 1500 μέτρα (ενδεικτικό υψόμετρο).

– Τους νότιους ανέμους εντάσεως έως 7-8 μποφόρ.

– Τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Μήνυμα του 112 για την επερχόμενη κακοκαιρία εστάλη στους κατοίκους περιοχών της Δυτικής Ελλάδος το μεσημέρι του Σαββάτου.