ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι πότε θα γίνουν οι πληρωμές των αναστολών Δεκεμβρίου

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των αναστολές συμβάσεων των πληττόμενων και των κλειστών επιχειρήσεων για το μήνα Δεκέμβριο, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις και στη συνέχεια να διεξαχθεί ο απαιτούμενος έλεγχος και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών. «Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά».

Αναφορικά με τα επιδόματα ανεργίας, ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μερίμνησε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα.

«Κάναμε ότι μπορούσαμε μέσα στο 2020 για να στηρίξουμε την αγορά εργασίας, να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τους συνταξιούχους και να είμαστε εντάξει σε αυτά που υποσχεθήκαμε. Και νομίζω ότι παρά τις ατέλειες, μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό, την πανδημία, την ευάλωτη οικονομία μας και την ύφεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας, το οποίο αναμένεται να έρθει για διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο τονίζοντας ότι «θα βελτιώνει την αγορά εργασίας» και υπογραμμίζοντας ότι θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία.