ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία! Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Χαλκιδική

Μεγάλα προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε χθες τη Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Χαλκιδική, όπου αρκετοί δρόμοι παραμένουν και σήμερα κλειστοί.

Συγκεκριμένα, από χθες έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Επαρχιακή οδό Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς (1ο χιλιόμετρο) και στην Παραλιακή οδό Νέας Καλλικράτειας – Νέας Ηράκλειας (1ο χιλιόμετρο) που διέρχονται ρέματα.

Η βροχόπτωση ήταν έντονη στη διάρκεια της χθεσινή ημέρας, με αρκετές περιοχές στην Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνολικά η πυροσβεστική δέχτηκε 60 κλήσεις, ενώ χρειάστηκε τελικά να παρέμβει σε 12 από αυτές. Οι κεραυνοί προκάλεσαν διακοπή ρεύματος για αρκετές ώρες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζονται σε Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Ρύσιο, Επανομή και Λαγκαδά.

Στην Επανομή μάλιστα το νερό έφτασε αρκετά ψηλά, σκεπάζοντας αυτοκίνητα και γεμίζοντας τις εισόδους των σπιτιών.

Περιοχές όπως η Κασσάνδρα και τα Νέα Μουδανιά πλημμύρισαν, με την τροχαία να αναγκάζεται να κλείσει επαρχιακούς δρόμους στην διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, έκλεισε την επαρχιακή οδό Αγίου Παύλου – Νέας Γωνιάς (1ο χιλιόμετρο) και την παραλιακή οδό Νέας Καλλικράτειας – Νέας Ηράκλειας (1ο χιλιόμετρο).

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων εκτός της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

Και η δυτική και κεντρική Ελλάδα είχε ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην Λάρισα μετά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην αρχή της εβδομάδας, έπεσε ισχυρή βροχή, αλλά και χαλαζόπτωση, που έπληξε κυρίως την περιοχή του Δήμου Κιλελέρ.

Έντονη ήταν η κακοκαιρία και στην Κέρκυρα, ιδίως το πρωί, όπου σχηματίστηκε υδροστρόβιλος, που πέρασε κοντά από την πόλη, σε ένα φαινόμενο που στην Κέρκυρα είναι συνηθισμένο στις κακοκαιρίες.

Φωτογραφία: halkidikinews