ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πιερία! Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμος

Σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν ακόμα ένα κύμα κακοκαιρίας είναι οι αρχές στην Πιερία, με την περιοχή να μετράει τις πληγές της από τις χθεσινές βροχοπτώσεις, οι οποίες οδήγησαν τον Δήμο Κατερίνης να υποβάλλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία να τεθούν όλες οι δημοτικές ενότητες Κατερίνης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Σε όλο τον νομό η βροχόπτωση ήταν έντονη, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και να πλημμυρίσουν αγροτικές περιοχές, με τον δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο, να τονίζει πως σε όλο το οδικό δίκτυο της Πιερίας προέκυψαν προβλήματα.
Μάλιστα, εν όψει νέων βροχοπτώσεων από αύριο, Τετάρτη, γίνεται μια προσπάθεια θα θωρακιστεί η πόλη ώστε να μην πληγεί ξανά μέσα σε λίγα 24ωρα και κυρίως στο παραλιακό μέτωπο όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα.
«Κάναμε αίτημα για να μπούμε σε κατάσταση θεομηνίας και έκτακτης ανάγκης, καθώς ο νομός είχε παντού προβλήματα. Είχαμε πρόβλημα στο Σβορώνο Πιερίας. Ένα ρέμα που υπό κανονικές συνθήκες έρεε αμελητέας ποσότητας νερό, παραφούσκωσε. Ευτυχώς δεν υπήρξαν μεγάλες καταστροφές, πέρα από πλημμύρες στα γύρω χωράφια και σε κάποιες αυλές σπιτιών. Επίσης είχαμε πρόβλημα με τα φράγματα της Εξοχής και του Τριλόφου. Φοβηθήκαμε για τον ποταμό Πέλεκα, αλλά ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης και πρώην πρωταθλητής στο μήκος, Κώστας Κουκοδήμος, στο GRTimes.gr.
«Μηχανήματα επιχειρούν στο παραλιακό δίκτυο της Κατερίνης, δημιουργώντας ένα τοίχος άμμου για να μην μπει το κύμα ξανά στη στεριά. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε σήμερα το πρωί μήνυμα 112 στους πολίτες, συμβουλεύοντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ημέρες», τονίζει ο κ. Κουκοδήμος. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην χθεσινή νεροποντή έριξε 205 χιλιοστά βροχής στο Δίον Πιερίας, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από την δεύτερη σε ποσότητα βροχής περιοχή, την Αση Χανίων όπου έριξε 77 χιλιοστά νερού.

Πηγή Φωτό: pierianews.gr