ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και εκπροσώπων της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, κορυφώνονται στην Θεσσαλονίκη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Ματαρέλα υποδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Κομμένος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Ιταλός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει επισήμως συγγνώμη για λογαριασμό της χώρας του για τα δεινά που προκάλεσε ο πόλεμος αυτός και τα όσα επακολούθησαν, στον ελληνικό λαό.

Θα είναι η πρώτη φορά που από πλευράς Ρώμης θα γίνει κάτι τέτοιο, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ενώ δεν υπολείπεται συμβολισμών και η παρουσία στη στρατιωτική παρέλαση του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη γίνεται κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού την ίδια ώρα έχουν προγραμματιστεί και συγκεντρώσεις οργανώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

H παρέλαση ξεκίνησε με τους ανάπηρους πολέμου σε αμαξίδια. Ωστόσο, το χειροκρότημα κέρδισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων "Παύλος Μελάς"  οι οποίοι τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή", ενώ εκπρόσωποι Μακεδονικών Συλλόγων φώναζαν ότι "Η Μακεδονία είναι Ελληνική".

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη από μαχητικό αεροσκάφος F 16 της Ομάδας «Ζευς».