ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη χασισοφυτεία στα Άγραφα – Την βρήκαν από το ελικόπτερο!

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης εντοπίστηκαν δύο (2) μεγάλες φυτείες κάνναβης σε κατάφυτη περιοχή των Αγράφων στα όρια του νομού Καρδίτσας με την Ευρυτανία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε Λαμία και Πτολεμαΐδα τέσσερα (4) άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας που είχε συσταθεί με σκοπό την καλλιέργεια, προμήθεια, μεταφορά, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφίας σε βάρος τριών ακόμη ατόμων.

Όπως βλέπετε και στις αεροφωτογραφίες από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, οι δύο φυτείες που είχαν απόσταση μεταξύ τους 300 μέτρα αποτελούνταν από 1.249 δενδρύλλια, ενώ πολλά και ενδιαφέροντα κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς στα σπίτια των συλληφθέντων στη Λαμία και την Πτολεμαΐδα.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, οργανώθηκε την Τρίτη (3/9) ευρείας κλίμακας συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας, Κρατικής Ασφάλειας και Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Τμημάτων Ασφάλειας Εορδαίας και Λαμίας, της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, καθώς και αστυνομικών σκύλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας.

Το παράνομο κέρδος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μόνο από τα κατασχεθέντα δενδρύλλια φθάνουν το 1.200.000 ευρώ.