ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε μετά τις 18:00 το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε αποθήκη τροφίμων, στο βιοτεχνικό πάρκο Νεοχωρούδας, πολύ κοντά στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

Σύμφωνα με το GRTimes, χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων παραδόθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες και 12 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, μέσα στην αποθήκη την ώρα που ξέσπασε η φωτιά υπήρχαν υπάλληλοι που εργαζόταν, όμως πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί μέχρι στιγμής.

Από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων ακούγονται μικροεκρήξεις, ενώ η οροφή σε ορισμένα σημεία έχει καταρρεύσει, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορία ότι απειλούνται γειτονικές αποθήκες και εργοστάσια.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 18:00 σε μία περιοχή της αποθήκης και επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα στους υπόλοιπους χώρους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία τεράστια εστία που άρχισε να καταστρέφει τα πάντα στο περασμά της.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών συνεχίζονται μέχρι και αυτήν την ώρα ωστόσο από τη μέχρι στιγμής εικόνα δεν φαίνεται να έχει σωθεί κάτι από την επιχείρηση.