ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Λάρισα

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

agiokampos-fire3

 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του Αγιόκαμπου, κοντά σε οικισμό και ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο θέτοντας σε συναγερμό τις τοπικές αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις της από ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Πυροσβεστικά  αεροπλάνα έχουν ριχθεί, εδώ και λίγη ώρα  στη μάχη, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Αγιόκαμπο. Οι εκτιμήσεις συνεχίζουν να κάνουν λόγο για ιδιαίτερα δύσκολη πυρκαγιά, ενώ οι πληροφορίες που έρχονται επιμένουν για δυο σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές.

10475590_10204270927948571_9196032592057761189_n

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, ενώ στο μέτωπο συνεχίζουν να καταφτάνουν πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες απ΄όλη τη Θεσσαλία.

Aναλυτικά, στο σημείο επιχειρούν δυο αεροπλάνα, δέκα πυροσβεστικά οχήματα, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες καθώς στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες

Ως εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Αγιοκάμπου. Ο Δημαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, που βρίσκεται στο μέτωπο απευθύνει αγωνιώδη έκκληση για άμεση αποστολή πυροσβεστικών αεροπλάνων στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με την ρίψη νερού από αέρος θα περιοριστεί η πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα η φωτία έχει κυκλώσει 4 σπίτια κοντά στο ρέμα του Αγιοκάμπου, οι πυροσβέστες ρίχνουν νερό περιμετρικά για να μην επιτρέψουν την φωτία να περάσει. Τα καναντέρ επιχειρούν στο σημείο.

Πηγή: larisanew.gr