ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσσηνία: Την σκότωσαν για να πάρουν την τσάντα της

SULLHPSEIS-META-APO-LHSTEIA-STH-GLYFADA

Οι δύο τσιγγάνοι καταδικάστηκαν, (σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους δύο νεαρούς τσιγγάνους – 19 και 21 ετών αντίστοιχα), για ληστεία που κατέληξε σε ανθρωποκτονία, καθώς η άτυχη γυναίκα πέθανε 2,5 μήνες μετά στην εντατική του Νοσοκομείου Σωτηρία στην Αθήνα – αφού δεν κατάφερε να συνέλθει από τα βαριά τραύματά της και τις επιπλοκές που προκάλεσε το τρύπημα στον πνεύμονα από ένα σπασμένο πλευρό.

Ο γιος της χθες στο δικαστήριο περιέγραψε πώς είδε τη μητέρα του πεσμένη στο δρόμο. Είπε ότι δύσκολα περιγράφεται το φριχτό θέαμα που αντίκρισε φτάνοντας έξω από το σπίτι της, όχι μακριά από το κέντρο της πόλης. Ο ίδιος ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ από μια νεαρή γειτόνισσα, που μέσα στην ησυχία της νύχτας άκουσε κάτι σαν νιαούρισμα και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Αυτό το «κάτι σαν νιαούρισμα», όπως είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας, ήταν η αδύναμη φωνή της μητέρας του που προσπαθούσε να καλέσει σε βοήθεια.

Φτάνοντας εκείνος έξω από το σπίτι, είδε τέσσερις άνθρωποι να προσπαθούν να σηκώσουν την άτυχη ηλικιωμένη που έδειχνε χτυπημένη παντού, στα πλευρά, τη λεκάνη, το χέρι της, ενώ το κεφάλι της έτρεχε αίματα. «Μια υγιέστατη γυναίκα διαμελίστηκε σε μερικά λεπτά», είπε χαρακτηριστικά ο γιος της.

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Η ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το κλεμμένο τσαντάκι της γυναίκας δεν βρέθηκε ποτέ, όπως είπε στη συνέχεια ο μάρτυρας. Το τραγικό είναι ότι μέσα δεν είχε καθόλου χρήματα, μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και χαρτιά.

Νωρίτερα οι αστυνομικοί του ΑΤ Μεσσήνης και της ομάδας «Σ» κατέθεσαν ότι το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο το χρησιμοποιούσε με άλλη κάρτα sim ο 21χρονος. Μάλιστα, από την άρση απορρήτου προέκυψε ότι άλλαξε την κάρτα σύνδεσης βάζοντας μια δικιά του, μόλις 1 ώρα μετά την βίαιη ληστεία.

Επίσης, οι αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν άνω κάτω τη Μεσσήνη το ίδιο βράδυ για να βρουν τους ληστές και το τσαντάκι της Μ. Ρούτση, είδαν σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην οδό Σταδίου δύο νεαρούς να τρέχουν. Η κάμερα που τους κατέγραψε λίγο μετά την επίθεση βρισκόταν μόλις 200 μέτρα από το σπίτι της ηλικιωμένης. Ομως τους είχε τραβήξει από μακριά και για δευτερόλεπτα, κι έτσι το μόνο που μπορούσαν να διακρίνουν οι αστυνομικοί ήταν τα ρούχα τους και τίποτα παραπάνω. Στη σύλληψή τους κατέληξαν λοιπόν μετά από περίπου 8 μήνες, και συγκεκριμένα πέρυσι το Νοέμβριο, όταν ο 21χρονος συνελήφθη για τροχονομική παράβαση. Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες, και οι κατηγορούμενοι θεωρούνταν ήδη ύποπτοι, μετά και από μια ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στο ΑΤ Μεσσήνης ότι αυτοί οι δύο επιτέθηκαν το βράδυ της 4ης Μαρτίου στην ηλικιωμένη.

Ο νεαρός τσιγγάνος χρησιμοποιούσε ακόμα το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, ενώ δεν άργησε να παραδεχτεί ό,τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ του Μαρτίου. Ακόμα και τότε πάντως ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν τράβηξε την τσάντα από το χέρι της γυναίκας, αλλά το έκανε ο 19χρονος συγκατηγορούμενός του. Ο τελευταίος συνελήφθη λίγους μήνες μετά, γιατί εκείνη την περίοδο νοσηλευόταν μετά από βαρύ τροχαίο στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας.

Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΕΡΙΧΝΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Χθες στην απολογία του ο 19χρονος είπε ότι ο συγκατηγορούμενός του είχε μανία μαζί του και ήθελε να τον εκδικηθεί, γιατί αγαπούσε την αδερφή του αλλά η οικογένειά του την πάντρεψε με έναν άλλο. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο ίδιος δεν είχε ανάγκη για λεφτά ώστε να πάει να ληστέψει ή να κλέψει, αφού η οικογένειά του είχε εισπράξει αποζημίωση 215.000 ευρώ μετά το θάνατο της άλλης αδερφής του, που την είχε χτυπήσει λεωφορείο.

Ο 21χρονος στην απολογία του είπε ότι εκείνη την ημέρα που έγινε η ληστεία, οι δυο τους είχαν συναντηθεί από νωρίς: Πήγαν για καφέ και μετά, το βράδυ, είδαν μπροστά τους την ηλικιωμένη να κρατάει το τσαντάκι κρεμασμένο στο χέρι της και να προσπαθεί να ανοίξει με το κλειδί την πόρτα του σπιτιού της. Τότε, όπως είπε ο 21χρονος κατηγορούμενος, ο 19χρονος φίλος του τρελάθηκε γιατί ήθελε να το κλέψουν, και παρά τις δικές του αντιρρήσεις εκείνος έτρεξε προς το μέρος της γυναίκας.

Ο 21χρονος υποστήριξε ότι δεν είδε την ηλικιωμένη να πέφτει κάτω γιατί έτρεξε φοβισμένος να φύγει. Οταν ρωτήθηκε πώς το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στα χέρια του, είπε ότι έψαξαν έπειτα το τσαντάκι και επειδή ο ίδιος δεν είχε τηλέφωνο ζήτησε από τον 19χρονο να του το δώσει για να βολευτεί κι αυτός. Πηγή: eleftheriaonline.gr