ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά από 10 χρόνια επιστρέφουν τα ανθοπωλεία της Βουλής

Ανοίγουν και πάλι τα ιστορικά ανθοπωλεία της Βουλής, δίνοντας λάμψη στη γωνιά της Βασιλίσσης Σοφίας. Περνώντας από τη γωνιά της Βασιλίσσης Σοφίας, πολύς κόσμος αναπολούσε το παρελθόν, όταν εκείνο το σημείο γέμιζε χρώμα το κέντρο της Αθήνας, με τα λουλούδια των ανθοπωλείων. Τώρα, η γωνιά θα αποκτήσει και πάλι τη λάμψη της, αφού επιστρέφουν τα ανθοπωλεία, ανανεωμένα, ενώ στο σημείο θα λειτουργεί και πωλητήριο του Υπουργείου Πολιτισμού και των Εκδόσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή, σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφει: «Ευχάριστα νέα για την Αθήνα μας! Παραδόθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων – μετά από 10 χρόνια εγκατάλειψης -, νέα και υπέροχα ανανεωμένη η γωνιά των ανθοπωλείων. Σε λίγο εκεί θα λειτουργήσουν και πωλητήριο του ΥΠΠΟ και εκθετήριο της βιβλιοθήκης της Βουλής».

Η αναβίωση των ιστορικών ανθοπωλείων του Συντάγματος γίνεται με κοινή πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, του υπουργείου Πολιτισμού και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.