ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά από 4 μήνες συναντήθηκε η 12χρονη από τον Κολωνό με τη φυλακισμένη μητέρα της

Αναφερόμενη στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό η εκπομπή «Πρωινό μας» στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι το κορίτσι συναντήθηκε μετά από πολλούς μήνες με τη μητέρα της, η οποία έχει προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην εκπομπή μίλησε η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Το μικρό κορίτσι την τελευταία φορά που είδε τη μητέρα της ήταν στις 3 Φεβρουαρίου. Η 12χρονη, λοιπόν, συναντήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 με τη μητέρα της, μετά την κατάθεσή της. Το παιδί απεγνωσμένα ζητούσε να δει τη μητέρα του, έκλαιγε και έλεγε ότι δεν πρόκειται να πει τίποτα ξανά για την υπόθεση. Είχε φτάσει σε σημείο να λέει ότι δεν τη νοιάζει ακόμη κι αν αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Μετά από πολλές προσπάθειες -που δεν θέλω να πω λεπτομέρειες- κατορθώσαμε το παιδί να δει τη μητέρα του στη φυλακή. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή», αποκάλυψε η Ασπασία Ταραχοπούλου.

Η δικηγόρος ανέφερε ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός της φυλακής, καθώς, επίσης, και η παιδοψυχολόγος της μικρής κοπέλας.

«Έκλαιγε πάρα πολύ το παιδί. Δεν το άφησαν αρκετή ώρα με τη μητέρα του, περίπου 10 με 15 λεπτά. Δεν ήθελε να φύγει. Τη ζητούσε απεγνωσμένα όλο αυτό το διάστημα».

Στο ερώτημα γιατί οι αρμόδιοι δεν επέτρεψαν στο παιδί να μείνει περισσότερη ώρα με τη μητέρα, η δικηγόρος είπε ότι «εμείς κάναμε άπειρες προσπάθειες για να γίνει αυτή η συνάντηση. Στα υπόλοιπα θα μπορούσαν να σας απαντήσουν οι αρμόδιοι. Έχουμε καταθέσει παιδοψυχιατρική γνωμάτευση, η οποία λέει ότι το παιδί πρέπει να βλέπει τη μάνα του και ότι του κάνει καλό στην ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη. Το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό και η επίσκεψη απαγορευόταν. Δώσαμε μεγάλο για να γίνει αυτή η συνάντηση».

Στο ερώτημα για το πότε θα επιτραπεί νέα συνάντηση του παιδιού με τη μητέρα, η δικηγόρος δήλωσε: «Δεν μας το έχουν πει οι αρμόδιοι. Θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο, ωστόσο εμείς θα το προσπαθήσουμε. Η μικρή έδωσε στη μητέρα της γράμματα με καρδούλες. Είχε μεγάλη ανάγκη να τη δει. Της έγραψε μια επιστολή ότι την αγαπά, ότι τη σκέφτεται και ότι πιστεύει ότι θα αφεθεί γρήγορα ελεύθερη, γιατί ξέρει ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα παιδί κακοποιημένο, από κάθε πλευρά, που τιμωρείται με αυτό τον τρόπο, δηλαδή να μην βλέπει τη μητέρα του».

Δείτε όσα είπε στον ΣΚΑΪ