ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τα χιόνια και τις καταιγίδες έρχονται λασποβροχές και 35άρια

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα 22 Απριλίου, όπως τονίζει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Ο γνωστός μετεωρολόγος κάνει λόγο για θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς Κελσίου, αφρικανική σκόνη, υγρασία και λασποβροχές.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει πως το σκηνικό του καιρού αλλάζει ξανά, ενώ πέρα από τη σκόνη από την Αφρική, ο υδράργυρος αναμένεται να «σκαρφαλώσει» ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει ότι:

«35άρια, σκόνη, υγρασία και λασποβροχές…»

Μετά τα χιόνια και τις καταιγίδες αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Από την Δευτέρα θα έχουμε νέο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης το οποίο θα κορυφωθεί την Τετάρτη 24/4. Μάλιστα το επεισόδιο θα είναι έντονο την Τρίτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και την Τετάρτη στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Επίσης την Τρίτη στο Ιόνιο ,τα ηπειρωτικά (και Αττική και Θεσσαλονίκη) και στο βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και λασποβροχές.

Οι νοτιάδες το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ στα νοτιότερα πελάγη και στο ανατολικό Αιγαίο.
Εντυπωσιακή θα είναι και η άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως την Τρίτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και 13 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά σε πρώτη εκτίμηση:

ΚΡΗΤΗ 33 – 35

ΗΛΕΙΑ 31

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ 30

ΑΧΑΪΑ 30

ΜΕΣΣΗΝΙΑ 29

ΑΤΤΙΚΗ 24 – 25

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20 – 21.