ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τη διεθνή διαπόμπευση, τώρα καθαρίζουν τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Καθαρίζουν τώρα τα Ολυμπιακά Ακίνητα μετά τη διεθνή κατακραυγή [εικόνες]

Από τη λάμψη του 2004 στην απόλυτη μιζέρια και εγκατάλειψη του 2014. Τα Ολυμπιακά Ακίνητα, έζησαν στιγμές μεγάλης δόξας και όπως συμβαίνει συχνά, με τους διάττοντες αστέρες, λάμπουν για λίγο και μετά σβήνουν και παραμένουν στο σκοτάδι.

Χρειάστηκε να έρθει η διεθνής κατακραυγή και διαπόμπευση από τα διεθνή μέσα,  για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τότε το μεγάλο αθλητικό γεγονός, ώστε να αναγκαστεί η Πολιτεία να αναλάβει δράση.

Αφού μας κατακεραύνωσαν  το BBC, το Reuters, η Daily Mirror και η Bild, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι έχουν αρχίσει και προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού των γηπέδων, του κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου των κλειστών γυμναστηρίων του Ολυμπιακού Χωριού.

 

Για το ζήτημα αυτό ενημέρωσε γραπτώς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στη συνέχεια των αποφάσεων που ελήφθησαν σε σύσκεψη στις αρχές Αυγούστου.

Ετοιμο την Τετάρτη το κολυμβητήριο ακολουθεί το Ολυμπιακό Χωριό

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κολυμβητήριο, οι εργασίες καθαρισμού (καθαρισμός από λάσπες, χημικός καθαρισμός, καθαρισμός περιμετρικών καναλιών, τοποθέτηση πλαστικών σχαρών, καθαρισμός της υπόγειας δεξαμενής, απομάκρυνση των σκουπιδιών) θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

Επισημαίνεται ότι, ομοίως με την ευθύνη του ΟΑΕΔ, θα ακολουθήσουν οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια η χρήση τους σε άλλο φορέα του Δημοσίου ή ΟΤΑ, ο οποίος θα αναλάβει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης.