ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τη ληστεία στο Δίστομο ψάχνουν για γιάφκα και κρησφύγετο

meta-th-listeia-sto-distomo-psaxnoyn-gia-giafka

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ληστεία έχει κατευθύνει τις διωκτικές αρχές στην αναζήτηση γιάφκας και κρησφύγετου.

Συγκεκριμένα εντατικές είναι οι έρευνες σε Κορινθία και Αργολίδα για την ανακάλυψη κρησφύγετου και γιάφκας των ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη που φέρεται από την αντιτρομοκρατική να διέπραξε τη ληστεία στο Δίστομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διωκτικές αρχές έχουν φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα από στοιχεία που έχουν στα χέρια τους μέχρι αυτή τη στιγμή οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα είναι το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν από τη Βοιωτία είχε κλαπεί στις 22 Αυγούστου του 2012 από το λιμάνι της Καλαμάτας. Επίσης ο ιδιοκτήτης του είχε κατέβει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για διακοπές με την οικογένειά του. Παράλληλα το ασημί τζιπ που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Δίστομο είχε κλαπεί το 2012 από την Αττική.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που δείχνουν στους αστυνομικούς ότι οι τρομοκράτες είναι σε θέση να κρύβουν τα κλεμμένα οχήματα και σκάφη σε σημεία που δεν μπορούν να προσεγγίσουν ή να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί και σίγουρα όχι σε πόλη.