ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά την εκπαίδευση με την Ελλάδα…πήγαν και με την Τουρκία οι ΗΠΑ

Η Ελλάδα έδωσε μεγάλη σημασία στην συνεκπαίδευση που έγινε με τις ΗΠΑ. Ίσως όμως να βιάστηκε.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Σε διπλό ταμπλό, μετά την Ιταλία, και οι ΗΠΑ.

Οι Ιταλοί έδωσαν την άδεια σε πλοίο τους να εκπαιδευτεί με το κράτος ταραξία στην Μεσόγειο, οι Αμερικάνοι έκαναν κάτι πιο προχωρημένο αφού εκπαιδεύτηκαν με το ίδιο πλοίο και με την Ελλάδα και με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι διαφημίζουν την συνεκπαίδευση του USS WINSTON S.CHURCHILL με την φρεγάτα TCG BARBAROS και την κορβέτα TCG BURGAZADA, και από την μεριά τους καλά κάνουν, όμως το γεγονός σε κάθε περίπτωση είναι πως η Ελλάδα θα πρέπει να ξανασκεφτεί πως βλέπει τα πράγματα.

Μόλις χτες η χώρα μας έλεγε πως η άσκηση νότια της Κρήτης που είχαν η φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΙΓΑΙΟΝ, ένα υποβρύχιο (Υ/Β) τύπου 214 και έξι F – 16 από την Ελλάδα, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ μετείχαν το αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL και ελικόπτερα «αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο».

Δυστυχώς οι εξελίξεις έδειξαν πως μάλλον οι αποδείξεις που έχουμε ίσως και να μην είναι τόσο ισχυρές για την ισχύ των δεσμών Ελλάδας – ΗΠΑ. Και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει.