3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά το μίνι καλοκαιράκι έρχονται σφοδρές καταιγίδες! Όλες οι τελευταίες προγνώσεις!

Απότομη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που στα κεντρικά το βράδυ θα ενταθούν.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Την Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Δείτε το δελτίο καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου