ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετανάστης τραυμάτισε αστυνομικούς! Νέο κρούσμα βίας στη Μόρια

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου, ειδικά με τους νεαρούς μετανάστες που δεν διστάζουν να επιτεθούν σε άλλους αλλοδαπούς ή ακόμη και σε αστυνομικούς, όπως συνέβη το βράδυ της Παρασκευής με πρωταγωνιστή έναν 18χρονο. Ο νεαρός αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις δύο αστυνομικών του τοπικού τμήματος που έκαναν έλεγχο στον χώρο παραμονής αλλοδαπών, τους εξύβρισε και στην συνέχεια τους επιτέθηκε, τραυματίζοντάς τους με τα χέρια του.

Μάλιστα, αντιστάθηκε σθεναρά όταν τον συνέλαβαν, αλλά τελικά δεν απέφυγε τις χειροπέδες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών, απείθεια και βίας κατά υπαλλήλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Δεν έχει τέλος η βία
Αρχές του μήνα, τρεις νεαροί αλλοδαποί στη Σάμο αντέδρασαν αρκετά βίαια όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και της Τροχαίας για να τους κάνουν έλεγχο. Αντί να συμμορφωθούν, τους επιτέθηκαν και τους τραυμάτισαν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι μετανάστες ηλικίας 21, 24 και 18 χρόνων αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους με χέρια και με πόδια με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά, ενώ έσκισαν και τις στολές τους.

Τελικά, οι τρεις νεαροί ακινητοποιήθηκαν, συνελήφθησαν και στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Οι δράστες προσήχθησαν στην Ασφάλεια που διενήργησε προανάκριση, σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί, καθώς και για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, πρόκληση σωματικών βλαβών και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου.