ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη μέσω άρθρων

Στο ερώτημα εάν απειλείται η Δημοκρατία κλήθηκαν να απαντήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr.

 

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η αποξένωση-εκδικητικότητα των πολιτών, ακριβώς επειδή στα δύσκολα χρόνια της κρίσης οι αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην τους από μη εκλεγμένα «κέντρα».

 

Όπως επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, το ίδιο το νόημα και η λειτουργία της Δημοκρατίας έχουν τεθεί σε κίνδυνο όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της απροθυμίας των εξουσιών να εμπιστευτούν τους πολίτες.

 

Το Euro2day.gr σε ρεπορτάζ του για το συγκεκριμένο αφιέρωμα αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ στη δική του παρέμβαση επικεντρώνεται στην κριτική του προς την κυβέρνηση.

 

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα όπου οι λαϊκιστικές δυνάμεις κέρδισαν την εξουσία στις εκλογές του 2015» σημειώνει επισημαίνοντας πως αυτό συνέβη «σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αντιμετώπιζαν παρόμοιες προκλήσεις αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν τους λαϊκιστές μακριά από την εκτελεστική εξουσία».