ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρούν καθημερινά νεκρούς και όμως συνεχίζουν – Στοιχεία σοκ για τους παραβάτες οδηγούς στην Κρήτη!

Το γεγονός ότι τα τροχαία δυστυχήματα τείνουν πλέον να γίνουν μάστιγα στο νησί, δεν φαίνεται να συνετίζει τους Κρητικούς οδηγούς, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία από την επιχείρηση ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. που προκαλούν σοκ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε διάστημα δυο ημερών, από την περασμένη Παρασκευή ως την Κυριακή, ελέγχθηκαν συνολικά 4.264 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.569 παραβάσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους 2,7 οδηγούς έκανε κάποια παράβαση! Μάλιστα, μια στις έξι παραβάσεις που καταγράφηκαν (694 συνολικά) μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές!
Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των ελέγχων που έκαναν 183 συνεργεία, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 222 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 78 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 40 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 52 για αντικανονικό προσπέρασμα, 26 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 19 για αντικανονικούς ελιγμούς, 196 για μη χρήση κράνους, 177 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 84 για χρήση κινητού και άλλες 675 παραβάσεις μικρότερης επικινδυνότητας.