ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετρούν πληγές από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο της Κρήτης

Αναλυτικά: 

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ ποταμοί όπως του Δρακουλιάρη στις Μαλάδες κινδυνεύουν από υπερχείλιση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, κυρίως για κομμένα δέντρα αλλά και για διάφορα αντικείμενα που ο αέρας παρασύρει στους δρόμους. Επίσης, έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, ενώ το απόγευμα επενέβη για απεγκλωβισμό 3 ατόμων μέσα στο αυτοκίνητο τους στην περιοχή του Καρτερού.

Ακόμα στο λιμάνι του Ηρακλείου έπεσε ένα μεγάλο δέντρο προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί.

Την ίδια ώρα οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει ζημιές σε ελαιόδεντρα και θερμοκήπια.

Στο μεταξύ η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που υπέστη το στέγαστρο του Παγκρήτιου Σταδίου από τους δυνατούς ανέμους, όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του δεν θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας από σήμερα και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Τέλος, τη μεγάλη προσοχή των οδηγών και ευρύτερα των πολιτών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, συστήνει η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ηρακλείου επισημαίνοντας: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί, με ραγδαίες βροχοπτώσεις, προκαλούν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, ολισθηρότητα, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο δημιουργίας χειμάρρων σε κομβικά σημεία όπου διασταυρώνονται δρόμοι (διασταυρώσεις). Ως εκ τούτου συμβουλεύονται οι οδηγοί να αποφεύγουν τη διέλευση των χειμάρρων αυτών με τα οχήματά τους ή ακόμα και πεζοί. Η Πολιτική Προστασία συστήνει, επίσης, στους πολίτες για τις επόμενες ώρες να μη μετακινούνται άσκοπα για την αποφυγή ατυχημάτων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των πολύ ισχυρών ανέμων».

Πηγή: ΑΜΠΕ