ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία 20χρονη ήταν ο… εγκέφαλος της ληστείας ηλικιωμένου στη Χαλκίδα! Τι σχέση είχε με το θύμα

Χειροπέδες σε έναν από τους τρεις κακοποιούς που είχαν ληστέψει στις 27 Οκτωβρίου έναν ηλικιωμένο στη Χαλκίδα, έβαλαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν πληροφορίες από μία 20χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε πλησιάσει το θύμα, με το πρόσχημα ότι θα τον φρόντιζε.

Πρόκειται για έναν 28χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Α’ ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκίδας καθώς είχε ταυτοποιηθεί για την συμμετοχή του στη ληστεία. Ο νεαρός δράστης κρατείται στην Ασφάλεια, καθώς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί ένας 20χρονος, ένας 28χρονος και η 20χρονη που τους είχε παραχωρήσει το Ι.Χ. αυτοκίνητό της για να διαφύγουν και κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη ληστεία.

Οι τρεις Έλληνες είχαν φτάσει με το όχημα ιδιοκτησίας της νεαρής στην κατοικία του ηλικιωμένου, μπήκαν μέσα από την ανασφάλιστη είσοδο φορώντας γάντια και κουκούλες τύπου full face και τον ακινητοποίησαν. Αφού ερεύνησαν όλο το σπίτι, ανακάλυψαν το κομπόδεμά του, άρπαξαν το κινητό του, απενεργοποίησαν τη συσκευή του σταθερού του τηλεφώνου για να μην μπορεί να ειδοποιήσει την Αστυνομία και τράπηκαν σε φυγή.

Όμως, ο 20χρονος και ο 28χρονος ταυτοποιήθηκαν άμεσα, καθώς είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Ασφάλεια για παρόμοιες ληστείες ηλικιωμένων. Έτσι, εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, συνελήφθησαν και αποκάλυψαν ότι τους πρότεινε να κάνουν τη ληστείας η 20χρονη που τάχα θα πρόσφερε βοήθεια στον ηλικιωμένο!