slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία έγκυος και ένα βρέφος 6 μηνών, μεταξύ των 31 κρουσμάτων στους Ρομά στη Λάρισα- Διαμαρτύρονται οι παραγωγοί για το κλείσιμο των λαϊκών αγορών

Ολοκληρώθηκε σήμερα η μεταφορά των ατόμων που είναι θετικοί στον κορωνοιό από τη Νέα Σμύρνη στο Ιατρικό Ίδρυμα που έχει διαμορφωθεί ειδικά για τη νοσηλεία τους. Συνολικά νοσηλεύονται 31 άτομα εκεί, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και ένα βρέφος 6 μηνών.

Να τονιστεί ότι και τα 5 δείγματα που εξετάστηκαν σε συνοικία των Ρομά στα Φάρσαλα ήταν αρνητικά.

Η ζωή των Ρομά στη Νέα Σμύρνη… βρίσκεται σε ρυθμούς καραντίνας. Η τροφοδοσία εξελίσσεται κανονικά, ενώ μέχρι στιγμής όλα τα μέτρα προστασίας τηρούνται κανονικά, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, βρίσκεται καθημερινά σε συνεχή επαφή με όλους όσοι προίστανται των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση ασθενοφόρου, για τη μεταφορά παιδιού με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο.

Αντιδράσεις εντωμεταξύ προκαλεί η απόφαση για κλείσιμο των λαϊκών αγορών σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, ;όπως φαίνεται στην επιστολή της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Ο κύβος ερρίφθη και ο στόχος επετεύχθη. Μία από τις πρώτες αποφάσεις που λήφθηκαν στη σημερινή σύσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας είναι να κλείσουν όλες οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλίας. Μία απόφαση που πάρθηκε χωρίς να υπολογίσουν τίποτα και κανέναν μας… Η λαϊκή αγορά ήταν ο μόνος χώρος που παρείχε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθεύεται φρέσκα προϊόντα, παρ’όλα αυτά όμως κρίθηκε ότι είναι χώρος μετάδοσης του κοροναϊού. Ένας χώρος υπαίθριος,παρ’όλα αυτά εκεί μεταδίδεται ο ιός και όχι στο σούπερ μάρκετ ,όχι στις τράπεζες και στα ταχυδρομεία! Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε ήταν να κλείσουν οι λαϊκές. Και εμας ως ομοσπονδία δεν μας ρώτησε κανείς.

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΗΡΗΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ.Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ.ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Ναι,να συμφωνήσουμε για το κοινό καλό… Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι γιατί τις λαϊκές αγορές; Η οικονομία της χώρας στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα,η λαϊκή αγορά είναι το παρακλάδι του πρωτογενούς τομέα.Κλείσατε τις λαϊκές αγορές.. Ποιος είναι ,όμως,ο σκοπός σας; Απαντήστε μας τουλάχιστον σε αυτό.